Постинг
05.07.2010 17:42 -
Боб чорба - рецепта
Автор: vladi
Категория: Рецепти
Прочетен: 5466 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 05.07.2010 17:59
Прочетен: 5466 Коментари: 1 Гласове:
5
Последна промяна: 05.07.2010 17:59
Рецепта за Боб чорба
Боб чорба
Порции: 3-4
Продукти:
1 1/2 ч.ч. зрял фасул
1 глава лук, нарязана на ситно
2 домата
2 моркова
1 пиперка
4 с.л. олио
няколко клончета целина
магданоз
чубрица
джоджен (мента)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистете и измийте фасула. Сложете го в тенджера под налягане и го залейте с 2.5 л вода. Затворете тенджерата и я сложете на силен огън. След като заври, намалете и варете 30 ми. Свалете от огъня.
Отворете и добавете ситно нарязания лук, пиперка, домати, моркови,целина, магданоз, чубрица, джоджен, олио. Посолете на вкус и затворете тенджерата. Сложете на огъня и след като започне да съска, намалете и варете още 15 мин.
Поднесете със ситно нарязан пресен магданоз.
Боб чорба
Порции: 3-4
Продукти:
1 1/2 ч.ч. зрял фасул
1 глава лук, нарязана на ситно
2 домата
2 моркова
1 пиперка
4 с.л. олио
няколко клончета целина
магданоз
чубрица
джоджен (мента)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изчистете и измийте фасула. Сложете го в тенджера под налягане и го залейте с 2.5 л вода. Затворете тенджерата и я сложете на силен огън. След като заври, намалете и варете 30 ми. Свалете от огъня.
Отворете и добавете ситно нарязания лук, пиперка, домати, моркови,целина, магданоз, чубрица, джоджен, олио. Посолете на вкус и затворете тенджерата. Сложете на огъня и след като започне да съска, намалете и варете още 15 мин.
Поднесете със ситно нарязан пресен магданоз.